ט"ו בתמוז ה'תשע"ט   |   18 ביולי 2019   |   יום חמישי
לייף סטייל רכב טכנולוגיה נדל בארץ עולם פיננסי
עשו מנוי
למגזין פורבס
ועכשיו – במבצע היכרות
מיוחד למנויים חדשים
יזמי הגנום: הכירו את המדענים הצעירים שנמצאים בצמרת הענף
11/07/2019 | מיכאלה טינדרה ואלי קינקייד
משחקי הכס-ף: הצצה אל ההון האדיר של בית המלוכה הבריטי
13/07/2019 | רניז קם
Airbnb עולה קומה: פיצ'ר חדש באתר להשכרת וילות ודירות יוקרה
15/07/2019 | מערכת פורבס
  עולם  < ראשי

מעצבת את עתיד הבשר: Aleph Farms מגייסת 11.65 מיליון דולר

חברת הסטארט-אפ הישראלית Aleph Farms מגייסת 11.65 מיליון דולר ליצירת סטייקים במעבדה • המוצרים שהחברה מפתחת מתאי פרה מיוצרים ללא פגיעה בבעלי חיים ומצמצמים משמעותית את ההשפעה של הסביבה
15/05/2019 | מיכאל פולמן

Aleph Farms, חברת סטארט-אפ שנוסדה בשנת 2017 על ידי חממת ההיי-טק הישראלית "המטבח", סיימה זה עתה גיוס של 11.65 מיליון דולר. את הסיבוב הובילה Vis Vires New Protein. משקיעים אחרים בסיבוב כוללים את החברות Cargill ו-M-Industry. החברה גייסה בעבר 2.25 מיליון דולר מ"המטבח", פרגרין ונצ'רס, CPT Capital ו-New Crop Capital.

אלף מעצבת את עתידו של הבשר על ידי הפקת נתחי בשר אמיתיים מתאי פרה, המספקים את אותו בשר, חוויה וטעם - אך ללא הרג בעלי חיים. הם יכולים גם לעקוף את הצורך באנטיביוטיקה, שבדרך כלל מונעת סיכונים של מחלות אצל בעלי החיים. מטרת החברה היא ליצור סטייקים עסיסיים וטעימים ללא כל פשרה על הטעם או המרקם.

בשר ללא פגיעה בבעלי חיים של אלף פארם | צילום: Aleph Farms

צוות המייסדים של אלף כולל את דידייה טוביה, ד"ר נטע לבון ופרופ' שולמית לבנברג, והסטארט-אפ מבוסס על מחקרה של פרופ' לבנברג בהנדסת רקמות שנעשה בטכניון.

הטכנולוגיה הייחודית של חברות שאינן פועלות באמצעות הנדסה גנטית, מסתמכת על תהליך טבעי של התחדשות ובניית רקמות השריר המתרחש בפרות. החברה פיתחה דרך לבודד את התאים האחראים לתהליך זה ולגדל אותם מחוץ לחיות כדי ליצור רקמה מורכבת זהה (שריר, שומן וכדומה) לסטייק. המוצרים שפותחו על ידי אלף יהיו בשר אמיתי, ללא פגיעה בבעלי חיים ויצמצמו משמעותית את ההשפעה על הסביבה.

גיוס ההון יאפשר לאלף להאיץ את פיתוח המוצרים של הבשר נטול מטבחיים שלה ולהפוך את אב הטיפוס שלה, שיצא בדצמבר האחרון, למוצר מסחרי. הבשר המבוסס על התא יגדל בחוות ביו-חקלאיות גדולות וסטריליות, דומה למתקנים לאחסון חלב.

מרכז FoodTech Hub, שהוקם ונמצא בבעלות קבוצת שטראוס, הוא חממת הפודטק וההשקעה בזרעים המובילה בישראל. היא מתמחה בהשקעה ב-seedTech בשלב המיזם והופכת אותם לחברות שיש להן פוטנציאל לשבש או לתת ערך לשרשרת המזון המסורתית.

ד"ר נטע לבון ודידייה טוביה | צילום: Aleph Farms

"יש לנו אמון מלא בצוות של אלף, בטכנולוגיית ה-3D של החברה וביכולתם ליצור את סטייק הבשר מבוסס תאים הראשון בעולם", אומר ג'ונתן ברגר, מנכ"ל "המטבח".
"אנו נרגשים לראות את אותה רמת ביטחון של משקיעים מובילים בפודטק, כמו VVNP ומחברות מזון בינלאומיות כגון קרגיל ומיי-אינדסטריס".

חששות מרכזיים לגבי תעשיית הבשר כוללים את המחיר הבלתי נסבל שנדרשת אליו הסביבה שלנו, עמידות לאנטיביוטיקה וחששות לבריאות האדם (השמנת יתר, תת תזונה ועוד). אלף מספקת כלים חדשים להתמודדות עם האתגרים הללו ואפשרות להאכיל את אוכלוסיית העולם הגדלה מבלי להשתמש בכל משאבי כוכבי הלכת בתהליך.

"אנחנו נהיה חלק מהפתרון לטווח הארוך", מכריז דידייה טוביה, ממייסדי ומנכ"ל חברת אלף. "אנחנו מתכוונים לנהל שיח פתוח עם חקלאים ויצרני מזון. בנוסף, אנו ממשיכים לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם הרגולטורים כדי להבטיח שהמוצרים שלנו יהיה בטוחים לחלוטין, בריאים ומסומנים כראוי. אנו מברכים על שיתוף הפעולה עם USDA ו-FDA כהזדמנות לקידום שקיפות ובניית אמון עם כל בעלי המניות".

רופאים הכי טובים 2019
מקבוצת
אודות   |   צור קשר   |   הזמנת מנוי   |   שירות לקוחות מנויים   |   תנאי שימוש   |   פרסום בפורבס
Website created by   Cyberserve
אין המערכת אחראית לתוכן המודעות ואינה מחזירה כתבי יד ותמונות  |  כל הזכויות שמורות לפורבס ישראל / FI Media