ט"ו באלול ה'תשע"ט   |   15 בספטמבר 2019   |   יום ראשון
לייף סטייל רכב טכנולוגיה נדל בארץ עולם פיננסי
עשו מנוי
למגזין פורבס
ועכשיו – במבצע היכרות
מיוחד למנויים חדשים
הרופאים 2019
פורבס מציג: הסטארט-אפים הישראלים המבטיחים ביותר בניו יורק
10/09/2019 | מערכת פורבס
לא מפחד מפיזיות: לשחק פוטבול עם שעון בשווי 700 אלף שקל
12/09/2019 | רוברטה נאס
"תפקיד המנכ"ל מתאים יותר לאישה. נשים מתמידות ומכוונות לפרטים"
08/09/2019 | דיוויד דקינס
  לייף סטייל  < ראשי

אל תסתכל בקנקן: הכירו את "מחשבון המשקה הצונן"

אלברו דיאז, פיזיקאי המתגורר בוורשה, נתקל בבעיה - המשקה שהוציא מהמקרר נראה צונן אבל בפועל לא היה קר מספיק • לצורך כך פנה לחברו ובאמצעות שילוב ידע במדעים וקולינריה פיתחו מחשבון שמחשב את הזמן האידאלי להוצאת המשקה מקירור
13/08/2019 | ז'נט הארט
הפיזיקאי אלבארו דיאז אוהב לפתור בעיות יומיומיות באמצעות פיזיקה. הבעיה האחרונה שהעסיקה אותו היתה קשורה לבקבוק הבירה שהוציא מהמקרר, שמבחוץ היה נראה צונן מספיק אבל מבפנים ממש לא. 

ברגע הזה החליט המדען, שיושב בוורשה, לא לעשות מה שכולם עושים ולזרוק את הבקבוק בחזרה למקרר, אלא להשתמש פעם נוספת בפיזיקה. "זה הציק לי ורציתי לפתור את הבעיה הזאת", אומר דיאז. "פעם אחר פעם פתחתי בקבוק משקה ורק כששתיתי הבנתי שבפנים הוא עדיין לא בטמפרטורה הקרירה המתאימה. ישר חשבתי על פיזיקה, אחרי הכל, מדובר בכמה חוקים מדעיים מאוד פשוטים".

הטמפרטורה המושלמה לשתייה | צילום: Shutterstock

דיאז לא עשה זאת לבד. הוא נעזר בחברו שבא מתחום הקולינריה, טיבור פאל, וביחד השניים בנו את "מחשבון המשקה הצונן", שמחשב את הזמן והטמפרטורה האופטימליים עבור הוצאת כל משקה מקירור.

המחשבון מתבסס על סוג המשקה, הכמות והאריזה (בקבוק, פחית וכדומה). "טיבור ידע מהי הטמפרטורה המושלמת עבור סוגים שונים של משקאות ומשם התחלנו", אומר דיאז. "לפני שאתה מבין כמה זמן צריך לחכות כדי שמשהו יתקרר כהלכה, אתה צריך לדעת מהי הטמפרטורה האידיאלית בשביל להנות ממנו".

המחשבון החינמי נמצא אונליין. הוא משתמש באינטרפרטציה שלהם לחוקי ניוטון הכוללים ערכים טכניים של השילוב בין גודל המיכל וסוג משקה. "למרות הנראות שלו, המחשבון לא משתמש בקסמים בשביל לחשב", מספר דיאז. "במקום זאת, הוא משתמש רק בפיזיקה".

כך זה עובד | מתוך: אתר Omni Calculator

המחשבון קל מאוד לשימוש והוא מכיל סוגים רבים של משקאות, ממיץ ומים, דרך יין וודקה וכמובן כל מה שבין לבין. 

"לקרר את המשקה זאת משימה שכל אחד צריך לעשות, אבל רוב האנשים מתקשים לעשות אותה בצורה הנכונה, אז הבנתי שחייבת להיות שיטה יעילה יותר", מספר דיאז. "שילבנו בין המומחיות שלי בפיזיקה והידע בקולינריה בשביל להפוך את העולם לטוב יותר, בייחוד עבור אלו ששוכחים את הבירה יותר מדי שעות בקירור".

המחשבון מציע גם מספר טיפים לקירור שיחסכו לכם זמן במידה ואתה רוצים משקה צונן בזמן קצר. מתוך הטיפים האלו, הנוח ביותר הוא לעטוף את המשקה במגבת נייר רטובה וכך המים יאיצו את תהליך הקירור.

"מחשבון המשקה הצונן" הוא פרויקט מתוך סטארט-אפ בשם Omni Calculator, שמציע מספר מחשבונים לבעיות יומיומיות ומסייע להפיץ את המדע וכך לפתור בעיות שקורות לכל אחד. "המוטו שלנו הוא: 'החיים של נמצאים ב-825 מחשבונים חינמים' והמספר הזה רק ממשיך לגדול", אומר דיאז. "אנחנו רוצים ליצור מחשבון לכל עיקרון מדעי ולכל בעיה ועניין שקורים לאנשים במהלך היום".

"מאז שהייתי ילד, תמיד ידעתי שאני רוצה להבין את הדברים ולמצוא דרך טובה יותר לעשות דברים, אז באופן טבעי הלכתי ללמוד פיזיקה. וזה מה שאני אוהב לעשות - לפתור בעיות יומיומיות באמצעות המדע", מסכם דיאז.


רופאים הכי טובים 2019
מקבוצת
אודות   |   צור קשר   |   הזמנת מנוי   |   שירות לקוחות מנויים   |   תנאי שימוש   |   פרסום בפורבס
Website created by   Cyberserve
אין המערכת אחראית לתוכן המודעות ואינה מחזירה כתבי יד ותמונות  |  כל הזכויות שמורות לפורבס ישראל / FI Media