ט"ו באדר ב' ה'תשע"ט   |   22 במרץ 2019   |   יום שישי
לייף סטייל רכב טכנולוגיה נדל בארץ עולם פיננסי
עשו מנוי
למגזין פורבס
ועכשיו – במבצע היכרות
מיוחד למנויים חדשים
מצטרפים למועדון: הכירו את השמות החדשים ברשימת עשירי העולם
15/03/2019 | קייטלין צ'ייקובסקי
רכב החלל של טויוטה יסייע ליפנים לחקור את הירח
18/03/2019 | ג'יימי קרטר
הדור הבא: Airtable רוצה שתשכחו מאקסל ו-Google Sheets
20/03/2019 | סטיבן ברטוני
  לייף סטייל  < ראשי

מסורת של 178 שנים: מי המציא את מנת ה"אגס בנדיקט" ועל שם מי היא קרויה?

אולי לא ידעתם זאת, אבל כמה וכמה מהמנות המוכרות והאהובות בעולם הומצאו במהלך המאה ה-19 במוסד הקולינרי הניו-יורקי Delmonico's. השף בילי אוליבה, המנהל כיום את המסעדה, מספר כיצד באו לעולם הביצים בנוסח בנדיקט ומה השתנה במהלך עשרות שנות פעילותה
14/09/2015 | מערכת פורבס
כמה מהמנות הקלאסיות והמפורסמות ביותר בעולם, הומצאו לראשונה במהלך המאה ה-19 במסעדת Delmonico's הניו יורקית, הממוקמת בדאונטאון מנהטן. כולן מופיעות בגרסה זו או אחרת עד היום בתפריט של המוסד הקולינרי בן 178 השנים. "אנחנו תמיד מנסים להביא את המנות האלה אל המאה הבאה, כך שאנשים ירצו להמשיך לאכול אותם", אומר שף המסעדה, בילי אוליבה.

בעבר היה נהוג לקרוא למנות על שם לקוחות קבועים שעבורם הן הומצאו, מסביר אוליבה. כך קיבלה את שמה אחת המנות המפורסמות בעולם - "אגס בנדיקט". אדון וגברת בנדיקטוס היו מגיעים מדי שבת למסעדה וכשהחלו להשתעמם מהמנות הרגילות ביקשו מהבעלים שיהגה מנה חדשה, וכך הומצאו הביצים בנוסח בנדיקט - בייקון מעושן עם ביצים עלומות ורוטב הולנדז, שמונחים על גבי מאפין.

"הצורה שאנשים אוכלים כיום השתנתה כל כך. אנשים מודעים יותר לגבי איך הם אוכלים והם רוצים לדעת מה הם אוכלים ומהיכן זה הגיע. בעבר לא היתה להם כל כך בחירה וכל המידע הזה לא היה קיים", אומר אוליבה.

"תעשיית המזון משתנה כל הזמן, הכלכלה משתנה, הבורסה משתנה - הכל משתנה. העסק שלנו נותר די קונסיסטנטי, אז אנחנו מקווים שהוא יישאר כך לעוד מאה שנה".

מקבוצת
אודות   |   צור קשר   |   הזמנת מנוי   |   שירות לקוחות מנויים   |   תנאי שימוש   |   פרסום בפורבס
Website created by   Cyberserve
אין המערכת אחראית לתוכן המודעות ואינה מחזירה כתבי יד ותמונות  |  כל הזכויות שמורות לפורבס ישראל / FI Media